Boek recensie: Enkele reis Brugge, Hilde E. Gerard

Na een brute moord van een oude man in zijn eigen woning word je meegesleurd naar een tweetal diefstallen van heilige relikwieën. Het lijkt te gaan om de “Heilige Sandalen van Christus”, die bewaard werden in de Salvatorsbasiliek in Prüm, Duitsland, en de “Tunica Christi” die in Trier werd bewaard. Dat is opmerkelijk, aangezien beide voorwerpen zo uniek zijn dat ze zelf geen marktwaarde zouden hebben. Toch gaat iemand ver om ze in handen te krijgen! En zo leren we kapelaan Zettler kennen, die actief is in de Salvatorsbasiliek, maar ook professor Michael Holzberger en zijn dochter Kerstin. Het blijkt dat beide mannen flink onder druk worden gezet om de artefacten te stelen. Maar door wie… en waarom?

Achtervolging

Al snel verzaakt het verhaal in een wilde achtervolging van de criminelen naar Holzbergers dochter en van professor Holzberger (en – op eigen houtje – ook Kerstin) naar de waarheid achter de diefstallen. Wie steekt er achter? De professor kreeg een dreiging aan het adres van zijn dochter en stuurt haar naar België, naar zijn goede vriend Jan Christiaensens. Hij ontvangt Kerstin maar koeltjes, maar zij op haar beurt trekt op met Jans zoon Seb, die op pad wordt gestuurd naar zijn moeder in Brugge. Volg jij hem nog? Samen maken Seb en Kerstin een spannend avontuur mee, waarbij ze op de hielen worden gezeten door de criminelen én de politie, maar waarin ze ook de onschuld van Kerstins vader moeten bewijzen en misschien zelfs wel een stokje steken voor de steeds talrijkere diefstallen.

Chaotisch verhaal

Wat volgt is eigenlijk een vrij chaotisch verhaal, dat zich per hoofdstuk aan je lijkt te ontvouwen. Soms lijkt het alsof er niet echt een vastomlijnd plot is geschreven voor Hilde E. Gerard aan Enkele Reis Brugge begon, maar dat het gewoon uit haar toetsenbord vloeide en het zo is blijven staan. Er gebeuren dan ook heel wat dingen die je eerder in een semi-komische thriller zou verwachten. De gesprekken tussen de ervaren detective en de crimineel verlopen bijvoorbeeld behoorlijk stuntelig en onprofesioneel, er komt een veelheid aan personen aan het project te pas die niet allemaal worden toegelicht en er hoeft maar iets te gebeuren of de mysterieuze crimineel weet van de hoed en de rand. Het is vaak te veel, waardoor er een rommelige sfeer ontstaat en je niet echt vat kunt krijgen op de gebeurtenissen.Ga direct naar Enkele reis Brugge op BOL.com.


Recensie over Enkele reis Brugge

Enkele reis Brugge is een spannend verhaal in de basis, maar door het wat rommelige verhaal komt het niet lekker uit de verf. Het heeft mij in ieder geval nergens echt kunnen pakken, waardoor het niet de pageturner is geworden die ik ervan had verwacht. De gebeurtenissen volgen elkaar te snel op, maken te grote sprongen en er wordt teveel van de omgeving en handelingen geschetst. Door die overbodige details word je telkens weer een stukje uit het verhaal getrokken, het momentum is verbroken. Tel daarbij de ongeloofwaardige details op in de gesprekken, de vlugge conclusies en de bizarre samenloop van omstandigheden en je hebt een vermakelijk, doch vrij inwisselbare thriller in handen.

Score: 6


Informatie

Titel: Enkele reis Brugge
Auteur: Hilde E. Gerard
Uitgever: Davidsfonds
Aantal pagina’s: 226
Type boek: Paperback
Leeftijd: vanaf 14 jaar
ISBN: 9789002276033
Prijs: 15.99 euro


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

BOL.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *