Last minute Curaçao boeken: voordelen en tips

Ook zo’n zin om liever vandaag dan morgen het vliegtuig te pakken naar een warme en zonnige bestemming? Met een goede last minute Curaçao zit je zo met je billen in het strandzand en je hoofd in de zon. Het boeken van zo’n last minute biedt talloze voordelen. Daarbij is Curaçao ook nog eens een hartstikke fijne bestemming. In dit artikel vertellen we je meer over die voordelen en geven we je tips en suggesties voor een vakantie op dit tropische Caribische eiland.

curacao

Waarom een last minute boeken zo voordelig is

Wanneer je de vrijheid hebt om een last minute vakantie te boeken dan is dat zeker aan te raden om te doen. Binnen korte tijd beslissen dat je op reis kunt biedt namelijk heel veel voordelen. Naast het feit dat je lekker gaat genieten van een mooie zonbestemming kun je denken aan de volgende voordelen van een last minute.

Geld besparen met een last minute vakantie

Het grootste voordeel ga je direct merken in je portemonnee: je bespaart flink wat geld door te kiezen voor een last minute vakantie. Dat komt omdat vliegtuigstoelen en hotelkamers die nog beschikbaar zijn vrijwel altijd voor een scherpe prijs worden aangeboden. Zowel luchtvaartmaatschappijen als aanbieders van hotels willen die lege plekken gevuld hebben. Hierbij geldt vaak: des te dichter bij de vertrekdatum, des te voordeliger de last minute wordt. 

Zon opzoeken wanneer jij dat wilt met last minute

Een ander groot voordeel is dat je er lekker tussenuit kunt gaan wanneer jij dat wilt. Hoe heerlijk is het om in een grijze winter de zon op te kunnen zoeken met een last minute vakantie? De winters in Nederland zijn vaak grijs, donker en nat. Door er even tussenuit te piepen naar een eiland zoals Curaçao kun jij je weer even flink opladen door de zon. Op die manier duurt de winter in Nederland veel minder lang.

Groot aanbod naar veel verschillende bestemmingen

Ook wanneer je naar een andere (zon)bestemming dan Curaçao wil heb je ruim de keuze met een last minute vakantie. Er is namelijk altijd wel ergens wat te vinden. Het maakt niet uit of je naar Griekenland, Spanje of Italië wil: zolang je het prima vindt om flexibel te zijn met waar je slaapt, is het aanbod enorm. Eigenlijk is het ook wel leuk om pas kort voor vertrek te weten waar je gaat logeren. Dat voelt bijna een beetje als een verrassingsvakantie!

Tips voor een (last minute) vakantie naar Curaçao

Heb je een last minute naar Curaçao geboekt en ben je, dus ook redelijk last minute, op zoek naar de beste tips voor dit mooie eiland? Curaçao heeft ontzettend veel te bieden voor de diverse vakantieganger. Je kunt er bijvoorbeeld genieten van een welverdiende strandvakantie én je kunt er goed feesten, eten, wandelen, roadtrippen, duiken en cultuur opsnuiven. Wat je in ieder geval écht moet doen op het eiland is een auto huren om de vele strandjes te leren kennen. Curaçao kent ontzettend veel mooie stranden, zoals het avontuurlijke strand bij Playa Forti, ook wel Playa Westpunt genoemd. Turquoise water vind je bij Playa Porto Marie en voor een kleurrijke onderwaterwereld moet je bij Playa Piskado zijn. Ga je liever voor een kleiner strand met uitzicht op vissersbootjes? Dan is Playa Lagun een aanrader. Andere tips voor een last minute Curaçao zijn onder andere:

  • Maak een onvergetelijke dagtocht naar Klein Curaçao, een onbewoond eiland met het witste en langste strand van het Curaçao. Hier waan je je echt op een bounty-eiland. De reis naar dit eilandje duurt ongeveer 1:45 uur.
  • Zin in een actief uitje? Trek dan je wandelschoenen aan en hike naar de top van de Christoffelberg van 372 meter hoog. Begin je de hike vanuit het bezoekerscentrum dan doe je er ongeveer drie uur over om bij de top te komen. Start je de hike vanaf de voet van de berg dan doe je er ongeveer anderhalf uur over.
  • Huur een snorkelsetje of ga duiken rondom het eiland. Curaçao beschikt namelijk over een magische onderwaterwereld met heel veel koraal. Mooie plekken om te snorkelen zijn onder andere Playa Grandi waar je schildpadden kunt spotten en de kliffen bij Playa Lagun.
  • Ontdek het bruisende Willemstad, de hoofdstad van het eiland. Bezoek hier de Handelskade, de Grotten van Hato en de Koningin Emma Pontjesbrug.
  • Wat je tot slot niet mag vergeten tijdens een last minute Curaçao is een bezoek aan Shete Boka National Park, een prachtig natuurpark met kleine ruige baaitjes van 10 kilometer lang.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *