Gadget review: Teufel Motiv Go Voice (2023)

Draadloos is de norm. Waarom ook niet – meestal werkt het heel eenvoudig en vooral tijdens het gebruik merk je dat de vrijheid van het werken zonder kabels zijn voordelen heeft. Draadloze koptelefoons, muizen, toetsenborden en speakers zijn niet aan te slepen. Vooral op het gebied van speakers worden er telkens weer nieuwe technieken op de markt gebracht, waardoor we soms weer aangenaam verrast worden. Teufel komt met de upgrade van diens Teufel Motiv Go, dat een paar jaar geleden op de markt verscheen. Wat is er nieuw aan de Motiv Go Voice – en wat kun je van deze speaker verwachten? Wij mochten een exemplaar lenen en zochten het voor je uit!

Teufel Motiv Go vs Teufel Motiv Go Voice

Het is een beetje lastig vergelijken, aangezien we de originele versie niet voor onze neus hebben liggen, maar kijkend naar de afbeeldingen op de website van Teufel en een vergelijk met alle specificaties lijkt er bijzonder weinig veranderd te zijn aan de buitenkant en de binnenkant. Hij is wat groter en zwaarder (212 x 118 x 63 mm en 1010 gram), maar dat kan te wijten zijn aan de toevoeging van Google Assistant en een WLAN-module, waardoor je van deze speaker een echt slimme speaker maakt die reageert op je stem en die je opdrachten kunt geven.

Vormgeving

De Teufel Motiv Go Voice ziet er subtiel en zacht uit, met afgeronde vormen en een tabs toelopende zuilvorm. De speaker heeft een gewoven kunststof aan de voorzijde. Onderop vind je rubber strips die hem stabiel en trillingsvrij houden. Op de achterkant vind je ook een rubber segment, waarachter de basspeaker zit verwerkt. Je kunt hem daar ook op leggen, hoewel dat het geluidsniveau behoorlijk verstoort. Bovenop vind je de bedieningselementen, netjes naast elkaar in de vorm van knoppen. De Motiv Go Voice is verkrijgbaar in de kleuren Night Black en Silver White. Er is een 3,5mm audio-aansluiting aanwezig, zodat je ook analoge bronnen kunt aansluiten.

WLAN

Naast Bluetooth beschikt deze compacte speaker over een draadloze WLAN-module, waarmee je hem met je wifinetwerk kunt verbinden. Dat laatste is nodig voor de ingebouwde Google Assistent, die dus volledig zelfstandig en zonder tussenkomst van je smartphone kan werken. Het koppelen van de Teufel Motiv Go Voice gaat heel eenvoudig, met de Teufel app wordt je stap voor stap door het complete proces geleid. Vanuit de Google Home app maak je vervolgens verbinding met je Google account, waarna je de speaker als slimme assistent kunt gebruiken. En het mooie is dat je de speaker dankzij de accu niet eens op zijn plekje hoeft te laten staan. In de zomer neem je hem makkelijk mee naar je tuin, als je de zolder gaat opruimen kan hij zo mee… en ga zo maar door. De ingebouwde accu van 5600 mAh zou 15 uur kunnen meegaan, je hoeft je dus niet snel zorgen te maken dat je in de knel komt. Aan de vier ledlampjes zie je bovendien het energieniveau. Prettig voor de privacy: je kunt de microfoons uitschakelen met een fysieke schakelaar op de zijkant van het model. Je vindt deze schakelaar bij de oplaadpoort en de AUX-aansluiting.

Geluidskwaliteit

Speakerfabrikanten laten al langer zien dat een klein formaat niet altijd inhoud dat je genoegen moet nemen met een bescheiden geluid. Teufel sluit zich hier volledig op aan: je zult verbaasd zijn over het volume en de geluidskwaliteit van deze relatief compacte speaker. En daar kun je nog een schepje bovenop doen als je op de Dynamore surround sound-knop drukt. Daarmee maakt de Motiv Go Voice een stereogeluid, door het geluid verschillende kanten op te sturen. Dit effect werkt zelfs als je op een kleine afstand van de speaker zit. Qua geluidskwaliteit sluit hij perfect op het geluidsbeeld van Teufel aan, met een licht baszware ondertoon en een warm, vol geluid. De twee 50 mm full-range luidsprekers leveren hier prima geluid en zorgen voor het stereo-effect van de Dynamore Surround Sound-functie. Beide speakers worden ondersteund door een passief membraan, dat de bas benadrukt. Door de lichte nadruk op bas levert de speaker wel wat in op het middenbereik, maar dat is bij kleinere speakers als deze wel vaker aan de hand. Het is gelukkig niet zo dat je een duidelijk hiaat hoort, zoals sommige merken plachten te doen.


Recensie over Teufel Motiv Go Voice


Score: 9
De oude vertrouwde Teufel Motiv Go heeft met de Motiv Go Voice een nieuwe feature gekregen. De toevoeging van Google Assistent is zeker een prettige functie. Zo kun je niet alleen muziek bedienen met je stem, maar kun je ook andere smart home apparaten activeren of gebruiken en kun je vragen stellen om vanuit Google een gedegen reactie te ontvangen. De speaker levert een vol en luid geluid op, dat zowel zacht als hard weinig inboet op de kwaliteit. De speaker beschikt over het kenmerkende Teufel geluid, als je daarmee bekend bent, weet je al wat je in huis haalt. Opmerkelijk is het stereo-effect dat Dynamore toevoegt. Verder is de speaker heel netjes en strak afgewerkt, hij ziet er degelijk en fraai uit. Een mooie aanwinst voor in huis, kantoor of welke plek dan ook.


Informatie

Teufel Motiv Go VoiceTeufel
Meer weten? Teufel Motiv Go Voice
Prijs: 299 euro.

Op zoek naar coole gadgets?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *