WhatsApp op je pc krijgt nieuwe functies

WhatsApp Desktop, de berichtenservice-app van Meta voor Windows, heeft een nieuwe update gekregen. De nieuwste versie van de app zou sneller laden en richt zich daarnaast op de verbetering van groepsaudio- en videogesprekken.

whatsapp

Groepsgesprekken met WhatsApp op de pc

Volgens Meta kun je nu meer mensen uitnodigen voor groepsgesprekken (maximaal 32 voor groepsaudiogesprekken, je kunt met 8 personen videobellen). Het heeft ook beloofd deze limieten in de loop van de tijd te verhogen, zodat gebruikers in contact kunnen blijven met vrienden, familie en collega’s. De nieuwe WhatsApp desktop-app voor Windows heeft een vergelijkbare interface als de mobiele versie, zegt Meta .

Fraaiere interface

De interface van de nieuwe WhatsApp desktop-app voor Windows lijkt meer op de vormgeving van de mobiele app. De update introduceert ook de mogelijkheid om met meerdere apparaten tegelijk te koppelen, waarbij je nieuwe apparaten sneller kunt gekoppeld en ze beter worden gesynchroniseerd. Daarbij blijft het end-to-end-codering bieden voor berichten, media en oproepen op meerdere apparaten, waaronder mobiele telefoons, computers en tablets. Dit betekent dat alle inhoud, zoals berichten, media en oproepen, niet toegankelijk is voor derden, zelfs niet voor de app zelf, aldus het bedrijf.

Binnenkort: Tekenen met WhatsApp

Meta heeft ook laten doorschemeren dat ze nieuwe functies toevoegen, zoals het verzenden van linkvoorbeelden en stickers. Verder heeft de app ook onthuld dat het werkt aan een nieuwe WhatsApp-versie voor Android-tablets en Mac-desktops. De apps bevinden zich momenteel in de vroege stadia van bètatests.

Ondertussen is WhatsApp bezig met het testen van de mogelijkheid om gemeenschappelijke groepen te doorzoeken op contacten. Dat gebeurt in de nieuwste bètaversie van de app voor Android. Met deze functie kunnen gebruikers snel gemeenschappelijke groepen voor een contact vinden. De functie is gespot als een Groepen in gemeenschappelijk gedeelte bij het gebruik van de zoekbalk om naar een contact te zoeken

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *