Gadget review: Stiga SHT 500 draadloze heggenschaar

Een nette tuin ziet er strak afgewerkt uit. Dat houdt dus ook in dat je heggen en coniferen netjes bijwerkt en in vorm houdt, zonder al de veel rare uitsteeksels. Hoe je dat doet? Je kunt natuurlijk aan de slag gaan met een handmatige heggenschaar, maar met een elektronische heggenschaar gaat het stukken makkelijker. Bovendien krijg je met een automatische heggenschaar mooiere resultaten, omdat je werkt met een groter blad en omdat je meer controle hebt over de vorm.

Stiga accusysteem

De Stiga SHT 500 werkt met een forse 48V accu, die compatible is met de andere devices binnen deze serie. Zo heb je maar één accublok en oplader nodig, die je in meerdere apparaten kunt gebruiken. Houdt er wel rekening mee dat zo’n accu best een gewicht met zich meebrengt. Ondanks dat extra gewicht is deze draadloze heggenschaar prima te hanteren, vooral dankzij de twee handvatten waarmee je hem vasthoudt. Op de accu zie je een aantal ledlampjes, waaraan je de lading kunt aflezen. Zo zie je direct of je nog genoeg energie in huis hebt voor je snoeiklus.

stiga 500 draadloze heggenschaar

De juiste houding

Voor je gaat trimmen, is het belangrijk dat je de veiligheid in acht neemt. Zorg dat je stabiel staat, beschermende kleding (handschoenen, beschermende bril) draagt en dat je genoeg ruimte hebt om te kunnen bewegen. Het handvat van de Stiga SHT 500 draadloze heggenschaar doet ook een duit in het zakje. Je hebt één handvat aan de achterkant van het apparaat, en eentje net voor het zaagblad. Zo kun je hem stabiel vasthouden. Als veiligheidsmaatregel moet je met beide handen knijpen. Wil je verticaal gaan trimmen, dan kun je er voor kiezen om het achterste handvat een kwart slag te draaien. Dat kan zowel naar links als naar rechts, zodat je in alle gevallen een comfortabele, stabiele en daarmee ook veilige houding kunt aannemen.

Aan de slag met de heggenschaar

De draadloze heggenschaar heeft een blad van een imposante 58 centimeter, zodat je makkelijk een recht vlak kunt maken. De messen hebben een onderlinge afstand van 2,7cm en daarmee kun je takken tot maximaal 1,8cm diameter doorsnijden (hoewel dat echt de max is: dunner is beter!). Doordat je met beide handen stevig grip moet uitoefenen op de handvatten, komt er stiekem best wat knijpkracht bij kijken. De heggenschaar zelf voelt niet zo zwaar en is prima te manoeuvreren. De bediening is helder en eenvoudig (aanzetten, beveiliging uitschakelen en de beide knoppen indrukken).

Zo krijg je de beste resultaten met je heggenschaar

Wil jij mooie, strakke lijnen in je heg, struik of conifeer? Dan is het aan te raden om een automatische heggenschaar te kiezen. Een draadloze variant is daarbij handiger en veiliger: je kunt immers niet in de knel raken met de kabel. Hoe krijg je de beste resultaten met je heggenschaar? Eigenlijk zijn er drie stelregels:

  1. Zorg dat je stabiel staat
  2. Maak ronde bewegingen. Ofwel: houd je armen gestrekt en beweeg ze van boven naar onder of van links naar rechts.
  3. Begin bij de zijkanten, daarna pas de bovenkant.

Ga direct naar Stiga SHT 500 draadloze heggenschaar op BOL.com.


Recensie over Stiga SHT 500 draadloze heggenschaar

Deze betaalbare draadloze heggenschaar van Stiga is een absolute aanrader. Het is een degelijk model met een goede grip en dito veiligheidsmaatregelen. Veiligheid is belangrijk, zeker als je met een halve meter aan bewegende messen aan de slag gaat! De scherpe messen snijden moeiteloos door takken en bladeren en kan zelfs dikkere takken moeiteloos een kopje kleiner maken. Hij is relatief stil en dankzij de stabiele handvatten heb je een goede grip op het apparaat. pluspunt is de mogelijkheid om het achterste handvat te kantelen, zodat je altijd een optimale en ergonomische grip hebt. Het universele accusysteem is praktisch, zo kun je één accu gebruiken in meerdere apparaten en bespaar je jezelf ook de nodige kosten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *