Boek recensie: The Bastard Son and The Devil Himself

The Bastard Son and the Devil Himself is een herschreven versie van Sally Greends fantasyboek uit 2014, dat destijds onder de naam Half Bad (Half Zwart) door het leven ging. Het boek is onlangs verfilmd door Netflix, je kunt het vinden onder Half Bad – The Bastard Son and The Devil Himself, hoewel er behoorlijk wat vrijheden zijn veroorloofd in de vertaling naar het televisiescherm. De reden van deze herziene versie? Wellicht was de strijd tussen ‘wit’ en ‘zwart’ niet altijd even politiek correct. Door de benamingen te vervangen door Fairbornheksen en Bloedheksen is dat in ieder geval netjes omzeild. De vervolgboeken zijn overigens Half Wild en Half Licht. Lees hier onze recensie over Half Wild!

Zin om te streamen? Ga snel naar Netflix!

Verhaal van Nathan

De serie draait om Nathan, de zoon van een Fairbornheks en één van de meest meedogenloze Bloedheksen, Marcus. Hij groeit op in een wereld waarbij er flinke conflicten zijn tussen beide heksensoorten, een waar Nathan dus niet in past. Hij is half slecht, volgens de Fairborn-heksen. Nathan groeit op in een liefhebben gezind met zijn oma, broer en twee zussen. Naarmate Nathan opgroeit, worden de regels behoorlijk aangescherpt en wordt de vrijheid van bloedheksen en halfbloedheksen regelmatig herzien en verkleind. Voor Nathan is het de vraag of hij zijn heksenritueel mag voltrekken: als hij op zijn 17e verjaardag geen drie geschenken krijgt en het bloed van een heks mag drinken, zal hij sterven…

Kleurrijke personages

The Bastard Son and the Devil Himself is opgebouwd uit verschillende interessante personages, hoewel veel daar van het achterste van de tong niet lieten zien. Nathan is echt in tweestrijd over de onzekerheid die hem boven het hoofd hangt, wat duidelijk te merken is in alles wat hij doet en laat. Hij wordt flink onderdrukt door De Raad van Fairbornheksen, wat behoorlijk heftig kan zijn. Langzaam maar zeker krijgt alles een beter plekje in de magische wereld en leer je ook nieuwe personages kennen. Ieder van hen is uniek, maar heeft ook wat eigenaardigheden die niet altijd worden uitgelegd.Ga direct naar The Bastard Son and the Devil Himself op BOL.com.


Recensie over The Bastard Son and the Devil Himself

Dit boek is er echt eentje met plussen en minnen. Het sluimert in de onzekerheid en onrechtvaardige behandelingen van Nathan en andere (half)bloedheksen, wat behoorlijk heftig is. Het tempo in het boek is best prima, hoewel er regelmatig wat meer vaart in mocht zitten van me. Af en toe dommelt het een beetje weg in uitleg, die niet altijd relevant is, soms komt het verhaal dan weer in een flinke stroomversnelling. De personages zijn uniek, maar ook vrij vlak: ze worden niet heel diep uitgewerkt. Dat is een gemis: ook in de vervolgdelen ontbreekt die diepgang en wordt er meer aandacht geschonken aan de soorten heksen dan aan de persoonlijke ontwikkeling.

Score: 7


Informatie

Titel: The Bastard Son and the Devil Himself
Auteur: Sally Green
Uitgever: Moon uitgevers
Aantal pagina’s: 327
Type boek: Paperback
Leeftijd: vanaf 15 jaar
ISBN: 9789048867189
Prijs: 12.50 euro


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

BOL.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *