Review: Red Band Juicy Bites & Sour Bites

Leuk nieuws voor zoetekauwen: Red Band komt met drie nieuwe producten! De nieuwe productlijn bestaat uit Juicy Bites Aardbei, Juicy Bites Framboos en Sour Bites Appel & Citroen. Wij mochten onze tanden al zetten in deze smakelijke snack en delen natuurlijk graag onze mening met jullie!

recensie red band juicy bites sour bites 3

Bijzondere structuur

Het speciale aan de Juicy Bites en de Sour Bites is wel dat ieder snoepje eigenlijk bestaat uit twee delen: een chewy buitenkant en een bijna vloeibare, gel-achtige kern. De chewy buitenkant zou je kunnen vergelijken met een minder taaie kauwbonbon, en is heel anders dan de standaard gums die Red Band in het assortiment heeft. Door de chewy structuur kun je best lang doen met deze snoepjes… zeker als je er op sabbelt. In de kern vind je de gelei-achtige zachte smaakexplosie, afhankelijk van de smaakvariant die je hebt gekozen (de Juicy Bites Aardbei is heel subtiel, daar merk je eigenlijk niet zo veel van de smaak, terwijl de Juicy Bites Framboos juist een zoete beleving biedt. De Sour Bites Citroen zijn echt citroenig, bereid je dus voor op een flinke buzz… en de zure appelsmaak van de groene Sour Bites Apple zorgden zelfs bij onze grootste zuurliefhebber even samengeknepen oogjes.

Goed om te weten

recensie red band juicy bites sour bites 2

De Red Band Juicy & Sour Bites worden gemaakt zonder kunstmatige kleurstoffen en met natuurlijke smaakstoffen. En ook fijn: ze zijn volledig vegan. De vrolijke verpakking heeft alle kenmerken van een Red Band snoepzak. De verpakking is bovendien hersluitbaar, just in case je het hele zakje niet in één keer leegeet.


Recensie over Red Band Juicy Bites en Sour Bites

De Red Band Juicy Bites zijn echte allemansvriendjes. Niet te zoet, niet te intens, zo komt de variatie tussen de chewy buitenkant en de zachte binnenkant perfect tot zijn recht. De Aardbei vonden we het minst uitgesproken van smaak: het is en blijft lastig om die echte aardbei-smaak over te brengen in snoepjes en zoetwaren. De kern van de Framboos-variant daarentegen is veel krachtiger van smaak en daardoor ook verrassender om te eten. Voor de Sour Bites moet je echt wel van zuur houden, met de Citroen-bites als instapper en de groene Appel-bites als zure punch. Het is misschien wel daarom dat deze varianten wat kleiner zijn dan de Juicy Bites – misschien was het anders te veel zuur ineens? Voor fans van zure snoepjes is het een positief bericht: hier kun je echt op losgaan!

Score: 8


Informatie

Red Band Juicy Bites en Sour BitesRed Band
Meer weten? Red Band Juicy Bites en Sour Bites
Prijs: 1.69 euro.

BOL.com 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *