Food review: No Fairytales snackrepen

No Fairytales is heel subtiel onze supermarkten ingeslopen. Eerst met groentewraps, daarna met verschillende maaltijden… en nu met volgens henzelf ‘de eerste reep die op alle fronten beter is dan het gemiddelde product in het tussendoorschap’. Wij ontvingen de eerste drie varianten en zetten onze tanden er met liefde in.

Recensie No Fairytales snackrepen

Gezonder alternatief

No Fairytales heeft een eerlijke en openhartige blik op gezondheid. Zo kwamen ze een tijdje geleden met het Traagste Dieet ooit, waarbij ze opperden om gewoon gezonder te gaan eten en langzaam ingrediënten met elkaar te wisselen of weg te laten. Het is dan ook niet zo gek dat ze goed hebben gelet op de voedingswaardes van hun nieuwe snackrepen. Zo bevatten de nieuwe repen slechts 10 gram suiker, ten opzichte van 24 gram van de gemiddelde concurrent, bevatten ze 28 gram vezels ten opzichte van 11 en komen ze uit op 331 kCal ipv 440 kCal (deze voedingswaardes zijn niet per reep, maar per 100 gram!). Je kunt de repen bij Albert Heijn vinden in de smaken Naturel, Banaan en Pinda-Pretzel.

  • No Fairytales snackreep naturel: een smakelijke variant op de bekende snackreep. Hoewel ook deze reep wat kleverig is, merk je ook dat hij een stuk minder plakkerig en flexibel is dan de meeste varianten. Dat houdt ook in dat de No Fairytales snackreep naturel krokanter is dan de meeste alternatieven, wat ik alvast een flink pluspunt vind. De smaak is subtiel en aangenaam zoet, met een mooie structuur en gelijkmatig grote stukjes noten en zaden. Dat eet wel zo comfortabel.
  • No Fairytales snackreep banaan: deze variant is natuurlijk in lijn met de Naturel smaak. Lekker krokant, fijn van structuur en met de aangename tropische smaak van banaan als accent. Deze smaak ligt er niet al te zwaar bovenop, maar precies genoeg om hem wel even een andere smaak mee te geven, waardoor de aardse tonen van de noten en zaden wat worden verwacht. Een groter genietmomentje dan de Naturel, zonder je schuldig te voelen.
  • No Fairytales snackreep Pinda & Pretzel: De smaak klónk al aantrekkelijk, en eerlijk gezegd denk ik dat ze er meer uit hadden kunnen halen. De pretzel-smaak komt vooral naar voren in een wat donkere toon van deeg, met vrij subtiele pinda-smaak die er tussendoor zweeft. De smaak van pinda had wat mij betreft echt wat zwaarder gemogen, maar ik ben ook blij dat ze er niet zo’n pindakaas-achtige substantie doorheen hebben geroerd, die te lang in je mond blijft hangen. Iets te subtiel dus naar onze smaak.

Recensie over No Fairytales snackreep

De nieuwe snackrepen van No Fairytales laten zien dat je een lekkere én gezonde snackreep op tafel kunt zetten. Waar veel concurrenten snel grijpen naar de honing- of strooppot of dadels gebruiken om hun repen zoeter te maken, houdt No Fairytales het sober en subtiel. Daardoor heb je eigenlijk eens een krokante reep, die je met je handen kunt vastpakken (zonder daarna meteen een kraan te moeten zoeken) en met een heel aangename bite. Het heeft een echt luxe uitstraling, met deze repen heb je echt het idee dat je even een gezond, luxe genietmomentje hebt. De smaken van de twee varianten hadden wat ons betreft duidelijker aanwezig mogen zijn, met name de pinda-pretzelvariant was ons te subtiel.

Score: 9


Informatie

No Fairytales snackreepNo Fairytales
Meer weten? No Fairytales snackreep
Prijs: 2.79 euro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *