Boek recensie: Magma, Carina van Leeuwen

Carina van Leeuwen is een bekende naam als je denkt aan spannende politiethrillers. Eerder schreef ze de thrillerserie Unit Plaats Delict – Vuurproef, Koud spoor en Nachtvlinder, met forensisch rechercheur Renee Spaan in de hoofdrol. Magma is het eerste deel van een nieuwe trilogie. Die neemt je wederom mee naar Den Haag, maar draait om een nieuw personage: journaliste Lyn Riley.

Expat-verhalen

Lyn Riley is Nederlandse, maar is 30 jaar geleden uit ons land vertrokken om vanuit Londen te werken als journaliste en oorlogscorrespondent. Vanuit die hoek heeft ze heel wat ellende gezien en meegemaakt. Op dit moment zit ze een beetje in een dipje en zoekt naar een nieuw pad om te bewandelen. Dat komt vrij snel op haar pad. In de krant leest ze namelijk dat drie jaar eerder de stoffelijke resten van een vermiste docent zijn gevonden… waarom heeft het drie jaar geduurd voordat deze man is geïdentificeerd? Lyn besluit op eigen gelegenheid de Nederlandse politie aan de mouw te trekken voor een artikel en gaat meewerken in een rechercheteam.

Team Vermissingen

Lyn komt in Magma in een Haags rechercheteam terecht, waarbij ze haar strepen nog zal moeten verdienen. De rechercheurs hebben het niet zo op pottenkijkers, maar dankzij de eerlijke en eigenwijze manier van handelen van Lyn breekt het ijs al snel en mag ze meewerken aan het oplossen van cold cases. En wel een cold case die Lyn zelf heeft aangehaald. Lyn heeft namelijk ontdekt dat jaren geleden de dochter van de toenmalige minister van justitie werd ontvoerd: een zaak waar landelijk veel aandacht voor was. Ze ontdekt echter ook dat diezelfde avond, in de directe nabijheid vanwaar de dochter is ontvoerd, nog een meisje van straat is geplukt… waar nooit iets mee is gedaan. Waarom is dat? Wat is er die nacht gebeurd… en hebben de twee meiden iets met elkaar te maken? Gaandeweg het onderzoek wordt wel duidelijk dat er meer speelt dan Lyn en het rechercheteam voor mogelijk hadden gehouden: invloedrijke mensen proberen een stokje te steken voor het onderzoek!Ga direct naar Cold Case 1: Magma op BOL.com.


Recensie over Cold Case 1: Magma

Carina van Leeuwen heeft met Lyn Riley een nieuwe, krachtige hoofdpersoon te pakken. Dankzij het eigenwijze en vastberaden karakter van deze vrouw komt de eerste cold case telkens een stapje verder, zodat een oud mysterie wordt opgelost. Het openbreken van de cold case laat echter ook de nodige alarmbellen rinkelen bij de betrokken partijen, waarvan sommigen behoorlijk wat invloed kunnen uitoefenen. Magma is vlot geschreven en grijpt je snel bij de kladden. Carina’s ervaring binnen de recherche is duidelijk te zien aan de herkenbare en realistisch aanvoelende omschrijven van de verschillende politielocaties en geldende procedures, waardoor het verhaal in geloofwaardigheid stijgt.

Score: 8


Informatie

Titel: Cold Case 1: Magma
Auteur: Carina van Leeuwen
Uitgever: AW Bruna
Aantal pagina’s: 272
Type boek: Paperback
ISBN: 9789400514799
Prijs: 21.99 euro


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

BOL.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *