Boek recensie: De Cock en de ongehoorde moord, Baantjer

De boeken van Baantjer (inmiddels overgedragen aan Peter Römer, maar dat zal wel algemeen bekend zijn) over politierechercheur De Cock (met ceeooceekaa) is de langstlopende boekenserie ter wereld. Dat wil ik alvast even gezegd hebbende. En eerlijk gezegd heb ik d’r nog niet zo heel veel boeken van gelezen, maar ik snap het wel. Het zijn namelijk heerlijke boeken in even in te verdwalen. De Cock en de ongehoorde moord is het 92e mysterie waar onze rechercheur mee te maken krijgt.

Podcast

In De Cock en de ongehoorde moord wordt rechercheur Jurriaan de Cock even met de neus op de feiten gedrukt: 25 jaar geleden was het hem niet gelukt om de moord op een prostitue op te lossen. Deels vanwege het gebrek aan ervaring, maar vooral ook omdat hij van hogerhand opdracht kreeg om de zaak naast zich neer te leggen, omdat de kwestie werd gesloten. Er waren dringendere zaken om op te lossen, zo bleek. Nu wordt hij benaderd door een true-crime podcastmaker, Julius de Vree. Hij wil zich verdiepen in deze cold case, in de hoop nieuw licht te werpen op deze niet-opgeloste zaak. Daarmee zet hij de wereld even op zijn kop, zo blijkt.

Moordend tempo

Soms blijkt het echter niet verstandig om in het verleden te wroeten. Kort nadat Julius de Vree onze hoofdpersoon voor de microfoon heeft gekregen voor een interview, wordt hij vermoord gevonden in zijn opnamestudio aan de Westergasfabriek. Wie zou dat hebben gedaan? De Cock, Vledder en Lotty ontdekken dat Julius een bewogen leven heeft geleid en her en der wat vijanden heeft gemaakt… en dat maakt de zaak niet bepaald eenvoudiger! Er komt zelfs een verloren broer om de hoek kijken, twee vrouwen die strijden om de gunsten van ons slachtoffer en natuurlijk duikt De Cock ook het verleden in om de zaak van Drentse Annie op te lossen. Maar wellicht zijn die moorden nauwer met elkaar verweven dan hij zou kunnen denken.Ga direct naar De Cock en de ongehoorde moord op BOL.com.


Recensie over De Cock en de ongehoorde moord

De verhalen van De Cock zijn spannend en hebben een heerlijk tempo. De nieuwe auteur, Peter Römer, brengt een moderne twist aan de avonturen en laat zien dat hij zich prima kan inleven in de verschillende leeftijdscategorieën binnen het team van onze rechercheur. Dit avontuur brengt alle personages weer samen, waarbij Lotty en Keizer duidelijk op de achtergrond werken en weinig aandacht krijgen. Dat doet voor het verhaal niets af, het zijn makkelijke figuren om wat neventaken uit te zoeken. De avonturen zijn geloofwaardig, de herkenbaarheid van Amsterdam is groot en het boek is niet zo dik, zodat je er nog eens doorheen bent – voor sommige lezers een prettige bijkomstigheid. Het vaste format van de boeken werkt blijkbaar nog altijd: op naar de 100!

Score: 8


Informatie

Titel: De Cock en de ongehoorde moord
Auteur: Baantjer / Peter Romer
Uitgever: De Fontein
Aantal pagina’s: 142
Type boek: Paperback
ISBN: 9789026158988
Prijs: 11.50 euro


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

BOL.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *