Game review: Blood Bowl 3

Soms lijkt sport wel op een felle strijd – en dat is precies de vibe die Blood Bowl 3 wil neerzetten. Het is een turn-based fantasy-sportspel, waarbij je met verschillende ‘classes’ de strijd aangaat op het sportveld. Dat lijkt in de basis op American Football, maar dan met de nodige bizarre gore-elementen, met Warhammer als basis.

Vormgeving

Blood Bowl 3 krijgt al grote pluspunten voor de uitvoering. De graphics zien er uitmuntend uit. De achtergronden zijn fraai vormgegeven (hoewel ze er soms wat vlak uitzien) en ook de verschillende personages zijn mooi vormgegeven. De verschillende animaties, die de acties uitvoeren, zijn vol overgave vormgegeven en laten de actie zien zoals je het kunt verwachten: vol beweging, spanning en vooral veel rondvliegende harnassen en bloedspatten. Het lijkt daarmee op een bizarre combinatie tussen battle chess en American Football, wat volgens ons een prima combinatie vormt. Vooral de toevoeging van het turn-based systeem zorgt voor een prettige manier van spelen.

Keuzestress

Natuurlijk speel je Blood bowl 3 met een uniek en eigen team. Daarbij kun je kiezen uit 12 verschillende rassen, waarbij je jouw keuze kunt baseren op de eigenschappen en statistieken van de verschillende rassen. Vanuit daar kun je een team samenstellen met spelers die invloed uitoefenen op de standaardstatistieken. Die spelers zul je wel moeten kopen, waarvoor je in het begin een imposante hoeveelheid van miljoen goudstukken te besteden krijgt. Je kunt overigens ook kiezen voor een vooraf ingesteld team. Als extra begeleiding krijg je voor je een ras kiest te zien hoe moeilijk het is voor je de mogelijkheden onder de knie krijgt, waardoor je kunt beginnen met een wat makkelijker ras om de spelregels te begrijpen. Voor een match begint te zien hoe moeilijk de strijd zal worden.


Merchandise koop je bij:

Back to the toys

Zavvi

Cartoon Partner

GeekTech

Vol in de strijd

Blood Bowl 3 draait natuurlijk allemaal over de felle strijd waarin de verschillende rassen verwikkeld zijn. De combinatie van turn-based strategie en football lijkt bizar, maar eigenlijk is dat wel zoiets als de meeste coaches voor ogen hebben. Die gaat naar links, die gaat naar rechts, de bal recht door het midden… zoiets. En dan nu in slow-motion, beurt voor beurt. Daarbij moet je in de gaten houden dat je moet samenwerken tussen de verschillende personages. Iedere zet telt! Iedere keuze speelt een rol in het spelverloop, van de zetten die je neemt tot de voorwerpen die je inzet aan het begin van het spel. Je kunt zelfs een sterspeler of huurlingen inhuren om de balans van het spel in jouw voordeel te beslechten. Er zijn dus heel wat strategische punten waar je rekening mee moet houden! Daarentegen wordt je ook beïnvloed door het lot. In het spel moet je namelijk regelmatig dobbelen met virtuele dobbelstenen. De uitslag hiervan heeft veel invloed op het spel. Hoe goed je dus ook bent… als het lot je slecht gezind is, kun je zelfs aan een zwakke tegenstander een zware dobber hebben.
Ga direct naar Blood Bowl 3 op BOL.com.


Recensie over Blood Bowl 3

Blood Bowl 3 is een toffe en ook tamelijk bizarre game. De verschillende rassen zijn bijzonder goed uitgewerkt, met unieke vaardigheden waar je energie in moet steken om ze optimaal te benutten. Het spel speelt als een vloeiende en goed uitgewerkte competitie, met sterspelers, coaches en sponsors die je moet bespelen en waar je rekening mee moet houden. De graphics en geluidseffecten zijn om van te smullen, vooral in de cutscenes en de actiemomenten. Jammer is wel dat er redelijk wat cosmetische items verborgen zitten achter microstransacties. Er is een lokale multiplayerfunctie aanwezig, alsook een online multiplayer – maar die gaat nog gebukt onder een beperkte schare spelers (en daarmee potentiële tegenstanders).

Score: 8


Info

Blood Bowl 3
Uitgever: Nacon
Getest op: PS4
Genre: strategie
Prijs: 50 euro.


Games koop je online bij:

BOL.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *