4 tips voor een mooie en sfeervolle tuin in 2023

Een van de ‘coronahobby’s’ die nog steeds actief wordt uitgeoefend bij veel Nederlanders is tuinieren. Uit onderzoek blijkt namelijk dat de omzet van tuincentra in ons land sinds het begin van de pandemie alleen maar is gestegen.

Beschik je ook over een tuin, maar niet over hele groene vingers? En wil je wel iets van je tuin maken in 2023? Geen zorgen: wij hebben een paar coole suggesties voor je verzameld waarmee je alsnog een mooie en sfeervolle tuin hebt.

Karwei duurzame tuin 3 1

1. Huur een tuinman in voor ontwerp van tuin

De kans is groot dat je tuin een rommeltje is wanneer je zelf niet zo van tuinieren houdt. Dat is niet erg, maar om er wat van te maken is het wel zo fijn om een expert in te huren. Tuinman gezocht? Geen probleem! Er zijn heel wat tuinmannen (en vrouwen!) beschikbaar die bezig willen gaan met je tuin.

Je kunt een tuinman voor diverse tuinprojecten inhuren. Misschien wil je de basis helemaal opnieuw hebben en kan de tuinman een volledig tuinontwerp maken. Of misschien wil je alleen een professional inhuren voor het planten (en onderhouden) van struiken, bloemen, planten en bomen. Alles is mogelijk.

2. Maak een gezellig en comfortabel zitje in je tuin

Wat je in ieder geval wel zelf kunt doen, is een gezellig zitje maken. De tuin wordt namelijk steeds vaker gezien als een verlengstuk van onze leefomgeving. Daarom is het ook zo fijn wanneer je over een stukje buiten beschikt bij je huis. Je hebt een leuk zitje al zo gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan het aanschaffen van een loungebank met een paar kleurrijke kussens erin en een tafeltje met een plantje erop. Ook achterin de tuin kun je, als je de ruimte hebt, een zitje maken met ligstoelen of een klein setje waaraan je lekker kunt ontbijten of kunt lezen.

3. Let goed op de (sfeer)verlichting in de tuin

Waar je zeker aan moet denken maar wat nog vaak vergeten wordt, is de tuinverlichting. Er zijn vandaag de dag namelijk alsmaar meer opties mogelijk om je tuin sfeervoller te maken met behulp van verlichting. Combineer sfeervolle lichtsnoeren bijvoorbeeld met lantaarns en ga voor voldoende verlichting bij het zitje.

Beschik je over een grote tuin? Dan kan tuinverlichting ook zorgen voor dat extra beetje gevoel van veiligheid. Je kunt er immers alle delen van de tuin mee uitlichten. Kies het liefst voor warm licht voor extra sfeer of ga bijvoorbeeld voor gekleurde lampen door middel van een smart home set.

4. Buitenkeuken is onmisbaar in moderne tuin

Laat de tuinman lekker het ‘groene’ werk doen, terwijl jij de rest van je tuin gezelliger maakt. Wat dacht je van een buitenkeukentje in de tuin? Juist nu we de tuin als een verlengstuk gaan zien, is het heerlijk om lekker buiten te koken en te eten. Dat kan heel goed in een moderne buitenkeuken waar je bijvoorbeeld een fornuis, aanrecht en koelkastje hebt staan.

Natuurlijk mag een goede barbecue ook niet ontbreken in je buitenkeuken. Daar kun je niet alleen in de zomer gebruik van maken, maar in ieder seizoen. Steeds vaker doen mensen aan een winterbarbecue om zo ook in de winter optimaal gebruik te kunnen maken van hun sfeervolle tuin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *