Waarom kunststof deuren een goed idee zijn

Hebben jouw deuren hun beste tijd gehad? Of ben je aan het (ver)bouwen en ben je op het punt aangekomen dat er een keuze gemaakt moet worden over de deuren? Op het gebied van deuren is er een veelvoud aan keuzes. Niet alleen in kleuren, maar ook in materialen en modellen. Waar de keuze vroeger veelal op houten deuren viel, kiezen meer en meer mensen voor kunststof deuren. Waarom is dit materiaal zo populair en waarom kunnen kunststof deuren ook voor jouw woning een goed idee zijn?

deuren modern open

Als je voor een goede isolatie gaat

Kunststof deuren zijn een slimme keuze wanneer je deuren wilt die goed isoleren. Hoe komt het dat kunststof deuren zo’n hoge isolatiewaarde hebben? Dat komt doordat de kunststof profielen waaruit deze deuren bestaan opgedeeld zijn in verschillende ruimtes. Deze ruimtes zijn gevuld met stilstaande lucht, die ervoor zorgt dat er minder warmte geleid wordt. Ze werken als het ware als kleine spouwmuurtjes. Bovendien sluiten kunststof kozijnen naadloos aan op de muur, zonder te gaan kieren, waardoor je ook geen last krijgt van tocht.

Als je voor weinig onderhoud gaat

Als je niet op al het onderhoud van houten deuren zit te wachten, dan zijn kunststof deuren voor jou de ideale oplossing. Kunststof deuren stoten vuil en stof af en ze hoeven niet na verloop van tijd opnieuw geschilderd te worden. Af en toe reinigen met een eenvoudig sopje is voldoende om ze in topconditie te houden. Kunststof is kleurvast en rot niet!

Als je voor een ruime keuze gaat

Aan kunststof kleeft nog wel eens het imago dat het altijd wit en glad is. Dat was in het verleden ook, maar de tijd heeft niet stilgestaan! Tegenwoordig kun je kunststof deuren in alle mogelijke kleuren bestellen. Ook de rechte lasverbinding en de structuur in het kunststof dragen bij aan een minder ‘plastic’ uitstraling. Je kunt zelfs voor kunststof kiezen met een houtnerf die nauwelijks van echt te onderscheiden is.

Als je voor een beter milieu kiest

Allereerst spaar je het milieu doordat kunststof deuren niet geschilderd hoeven te worden. Ze zijn bovendien enorm duurzaam en 100% recyclebaar. Kunststof is bestand tegen alle weersomstandigheden en gaat vele jaren mee!

Als je voor een goede eerste indruk gaat

Een kunststof voordeur, en in sommige gevallen ook een kunststof achterdeur, kan de eerste deur zijn die een bezoeker tegenkomt en daarmee ook de eerste indruk die bij hem of haar achtergelaten wordt. Laat het een goede eerste indruk zijn!

Tel daarbij op dat kunststof goedkoper is dan hardhouten deuren en je begrijpt de populariteit van kunststof deuren!

ros, laoreet et neque sollicitudin, rutrum placerat risus. Cras tempor sodales odio, imperdiet auctor erat pulvinar et. Nulla efficitur luctus ultrices. Etiam sed vestibulum eros. Nulla tempus euismod tortor eget interdum. Vestibulum in metus et mi efficitur malesuada. Sed rhoncus neque at augue pellentesque, eget fringilla ex porta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *