Let op deze 5 punten als je een eettafel wilt kopen

De eettafel is vaak het gezellige centrum in een huishouden. Er wordt gegeten, huiswerk gemaakt en spelletjes gedaan. Ben jij toe aan een nieuwe eettafel? Het aanbod is enorm groot en het is best lastig om het perfecte exemplaar te vinden. Daarom hebben wij een ‘koopgids’ voor je opgesteld. Met onderstaande 5 punten vind je zo jouw perfecte eettafel!

eettafel kopen tips

1. Let op de afmetingen

Wil je een eettafel kopen, dan is de beschikbare ruimte het eerste waar je rekening mee moet houden. Meet de ruimte op en bedenk ook welke andere meubels in de kamer zullen staan, voordat je beslist over de grootte van je tafel. Een tafel die teveel ruimte inneemt, is niet praktisch en laat je kamer kleiner lijken. Tegelijkertijd wil je ook voldoende zitplaatsen voor je gezin en eventueel bezoek.  Zorg ervoor dat je wat extra ruimte rond je nieuwe eettafel overlaat, zodat je er gemakkelijk omheen kunt manoeuvreren en dat er voldoende beenruimte is voor alle eters aan de tafel.

2. Besteed aandacht aan de vorm

Bij het kiezen van de vorm van je nieuwe eettafel zijn er verschillende mogelijkheden: rechthoekig, vierkant, rond, ovaal en zelfs bijzondere vormen. Rechthoekige en vierkante tafels worden vaak gebruikt in formele settings, terwijl ronde en ovale tafels beter werken in kleinere ruimtes, omdat iedereen aan het diner dan gemakkelijker bij elkaar kan komen zonder over andermans bord of glaswerk heen te moeten reiken.

3. Welk materiaal en welke kleur

Het materiaal van uw nieuwe eettafel moet worden gekozen op basis van zowel stijlvoorkeur als praktische behoeften. Houten tafels zijn traditioneel en tijdloos, maar vergen meer onderhoud dan metalen of glazen tafels. De meeste modellen hebben een bovenblad dat een combinatie is van een houtproduct en een kunststof afwerking. Kies een kleur en materiaal dat bij je bestaande interieur.

 4. Welke stoelen?.

Als je eenmaal hebt besloten welk materiaal en welke kleur het worden, is het tijd om na te denken over de stoelen! Gestoffeerde stoelen voegen comfort en warmte toe. Maar stoelen van een glad materiaal als hout of kunststof zijn gemakkelijk schoon te maken en daarom praktischer als je een paar kleine kinderen hebt rondlopen. Let ook op dat de stoelen stevig zijn en niet snel omvallen, dat is veiliger met kleintjes in huis. Kies voor een ontwerp dat goed combineert met de tafel. Zo zijn stoelen zonder armleuning beter bij een kleine, ronde tafel omdat ze minder ruimte innemen. Heb je een grote, rechthoekige tafel, dan zou je voor fauteuil stoelen kunnen gaan. Deze zijn elegant en bieden veel comfort.

 5. Je budget

Als al deze beslissingen zijn genomen, is het tijd om uit te zoeken hoeveel geld je in totaal wilt uitgeven – bedenk dat kwaliteitsmaterialen vaak duurder zijn, maar langer meegaan dan goedkopere alternatieven. Houd ook rekening met eventuele leveringskosten. Tip: kijk eerst online rond om te ontdekken wat je graag zou willen en vergelijk prijzen en aanbiedingen bij verschillende winkels.

Als je bovenstaande punten volgt, vind je in no-time de perfecte eettafel en stoelen. Zo kun je eindelijk een prachtige eethoek inrichten met een gedekte tafel en iets moois aan de muur. Daar zal je nog jarenlang van kunnen genieten tijdens vele uurtjes vol gezellige etentjes en spelletjes! Veel succes!

llow jelly. Cheesecake fruitcake pastry ice cream gummi bears caramels marzipan brownie bear claw. Lemon drops liquorice biscuit jelly-o toffee soufflé. Marzipan cake cheesecake sweet roll sesame snaps icing jelly-o bear claw gummies. Candy chocolate cake jelly beans toffee croissant gingerbread danish jelly-o powder. Fruitcake sweet roll candy canes fruitcake sweet roll biscuit. Cake croissant soufflé. Donut chocolate pastry. Candy canes bonbon jelly beans gummies. Tart cake bonbon. Lemon drops gummies muffin. Topping gummi bears sweet. Brownie sesame snaps lollipop chocolate cake.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *