Gadget review: Sennheiser Momentum 4 Wireless

In de wondere wereld van draadloze hoofdtelefoons heb je eigenlijk twee belangrijke keuzes die je moet maken: wil je in-ear oordoppen of wil je een koptelefoon met een hoofdband? Hoewel de eerstgenoemde misschien wel de populairste modellen zijn op dit moment, moet je de on-ear en over-ear modellen ook zeker niet uitsluiten. Deze modellen bieden namelijk een ongekend ruimtelijk effect en een hoog draagcomfort. Bovendien is het minder vermoeiend voor je oren als er niets insteekt. Wij probeerden het nieuwe topmodel van Sennheiser uit: de Sennheiser Momentum 4 Wireless.

recensie sennheiser momentum 4 wireless review 1

Vormgeving

Kijk je naar de Sennheiser Momentum 4 Wireless, dan zie je eigenlijk niets bijzonders. De ronde oorschelpen zijn sober en strak vormgegeven. Zo zijn de bedieningselementen verwerkt achter een aanraakgevoelig deel op de oorschelpen, waardoor het ontwerp niet gehinderd wordt door knoppen en schakelaars. Die minimalistische uitstraling moet je liggen, hoewel de neutrale stijl wel een prettige reactie is op de soms schreeuwerige ‘stoere’ modellen voor een jongere generatie. De ronde vormen maken het model zacht van uiterlijk, misschien iets te zacht voor sommige mannelijke gebruikers. Opmerkelijk is dat je de oorschelpen niet kunt inklappen, waardoor het een flinke unit is om mee te nemen tijdens je woon-werkverkeer. De hoofdband is afgewerkt in stof, de oorkussens zijn afgewerkt met een zacht leren laagje, dat comfortabel aanvoelt op de huid. Het draagcomfort van dit model is dan ook hoog. Vooral omdat je de oorschelpen over je oren plaatst, zul je er lang van kunnen genieten. Zelf vond ik hem wat strak om het hoofd klemmen, wat voor mij als brildrager niet prettig was.

Specificaties

De Sennheiser Momentum 4 gebruikt 42mm speakers, die gekanteld zijn geplaatst. Daardoor ontstaat er volgens Sennheiser een ruimtelijker geluid (en of het daardoor komt, is natuurlijk lastig te zeggen, maar ruimtelijk klinkt hij zeker! De koptelefoon beschikt over actieve ruisonderdrukking, een transparantiemodus en gebruikt bluetooth 5.2 om te communiceren met je smartphone, tablet of bijvoorbeeld je computer. Hij kan overweg met SBC, AAC, aptX & aptX adaptive en kan dus op ieder apparaat high-res audio weergeven. De accuduur is indrukwekkend: hij gaat 60 uur mee met ANC geactiveerd. Zo lang hebben wij hem niet getest, maar we hebben hem ook niet hoeven opladen. Het gewicht van 293 gram is gemiddeld voor een dergelijk model koptelefoon en zorgt dankzij de zachte materialen van de hoofdband en oorschelpen voor een hoog draagcomfort.

Geluidskwaliteit

De Sennheiser Momentum 4 is één van de topmodellen als het gaat om de geluidskwaliteit. Sennheiser heeft op dat vlak zijn naam hoog te houden, en doet dat met verve. Het geluid is helder en open, met een aangenaam verloop van bas naar middenbereik naar de hoge segmenten en een intense lage bas om ieder nummer een geweldige dimensie en ruimtelijkheid te bieden. De muziek klinkt in evenwicht, of je hem nu zacht beluistert of het geluid flink hard zet. Het lijkt zelfs alsof de koptelefoon het geluid voor je aanpast en optimaliseert, zodra je het volume verhoogt of verlaagt.

App

Je bedient de Sennheiser Momentum 4 via de gratis en prettig bruikbare Smart Control app op je smartphone, maar je kunt ook de aanraakgevoelige knoppen op de oorschelpen gebruiken. Vanuit de app kun je natuurlijk instellen hoe de koptelefoon reageert op jouw aanrakingen en kun je een eigen geluidsprofiel aanmaken, zodat je de muziek hoort zoals jij dat het prettigst vindt. Ook de intensiteit van de ruisonderdrukking kun je vanuit de app instellen. Die ruisonderdrukking is overigens bijzonder goed, maar haalt het niveau van Bose of de Apple Airpods nog lang niet. Gezien het aanbod in deze prijsklasse is dat dus een minpunt.

Ga direct naar Sennheiser Momentum 4 Wireless op BOL.com.


Recensie over Sennheiser Momentum 4 Wireless

Laten we eerlijk zijn: als het gaat om geluidskwaliteit en draagcomfort kan de Sennheiser Momentum 4 zich met gemak meten met de andere modellen binnen deze prijsklasse. De unieke styling met zijn ronde vormen zorgt voor een neutraal, degelijk model dat eigenlijk iedereen wel past. Zoek je een subtieler model met een topklasse geluid, dan is dit model een aanrader. De accuduur van 60 uur is ongeëvenaard en overtreft de grote concurrent Sony met gemak. Als het aankomt op ruisonderdrukking, presteert de Momentum 4 weer minder dan zijn directe concurrenten. Vergelijken met zijn directe concurrenten.

Score: 8


Informatie

Sennheiser Momentum 4 WirelessSennheiser
Prijs: 349 euro.

Op zoek naar coole gadgets?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *