Gadget review: InfinityLab ClearCall

We werken steeds meer thuis of op locatie: hybride werken en flexplekken zijn in veel bedrijven aan de orde van dag. Zelfs notoire tegenstanders van het thuiswerk-principe hebben op hun besluiten moeten terugkomen. Dat flexwerken brengt echter wel een probleempje met zich mee: hoe houd je iedereen met elkaar in contact? Je kunt natuurlijk bellen. Dat is prima voor een één-op-ééngesprek, maar voor groepsgesprekken wordt het al lastiger. Zeker als een paar mensen op kantoor werken kan het behoorlijk storend zijn om elkaars stemmen als een echo herhaald te horen. De InfinityLab ClearCall maakt het je prettiger. Deze bluetooth speaker richt zich namelijk speciaal op teleconferencing.

Recensie InfinityLab ClearCall 4

Inbellen met een groep

Het voordeel van de InfinityLab zit hem in een aantal aspecten. Ten eerste is het bijzonder comfortabel om niet te hoeven bellen met oortjes in of met een koptelefoon op. Gewoon praten met iemand anders is altijd prettig. Bovendien zorgt de speakerfunctie ervoor dat meerdere mensen tegelijk naar hetzelfde gesprek kunnen luisteren… en kunnen reageren. We hebben gemerkt dat er in de communicatie tussen de speaker en de smartphone of computer nauwelijks vertraging zit, waardoor het prettig communiceren is.

Vormgeving

De InfinityLab ClearCall speakerphone is een robuust apparaat. Hij is lekker compact (hij is 124x124x32mm groot en weegt 345 gram) en heeft aan één hoek een eigenwijs en misschien wel iets te trendy felgroen koord, waarmee je hem mee kunt dragen. Op de bovenkant zie je de speakergrill en zes bedieningselementen, variërend van de aan/uitknop tot volumeknoppen en een toets om de microfoon te muten. De knoppen zijn duidelijk en prettig te bedienen. Het is echt een foolproof-apparaat. Op de bovenkant vind je een speakergrill, waarachter eveneens vier microfoons verwerkt zitten. De onderkant is strak en heeft rubber voetjes. Zo ligt hij stabiel op tafel en schuift hij niet snel weg. Op de achterzijde van het toestel vind je een USB-C (voor het opladen) en een USB-A connector, maar ook een 3,5mm aansluiting voor een headset.

Recensie InfinityLab ClearCall 2

Duurzaam model

Al die electronica – je zou er maar een beetje kritisch mee omgaan! De ClearCall speakerphone kun je met een gerust hart in huis halen. Het product is vervaardigd uit 90% gerecycled kunststof en zit in een oerdegelijke kartonnen verpakking, eveneens gemaakt van gerecycled materiaal. Echt flitsend ziet de verpakking er daardoor misschien niet uit, maar het gaat uiteindelijk om het innerlijk, nietwaar? Bovendien zou je deze compacte communicator kunnen opladen met een compacte zonnelader. Ik zeg maar. De ingebouwde 6500 mAh batterij is goed voor 24 uur spreektijd, maar je kunt deze capaciteit ook gebruiken om andere apparaten op te laden. Hij dient dus ook als een powerbank en is daarmee een ideale travel companion.

De geluidskwaliteit

Vergeet niet dat deze speaker is ontwikkeld voor audiobellen. Het geluid is dus misschien wat vlak, maar daardoor wel helder en speciaal toegespitst op het probleemloos ten gehore brengen van stemgeluid. Dankzij de solide behuizing is het geluid ook trillingsvrij, wat prettig is. De microfoons zijn goed genoeg om met een paar man rond een vergadertafel te zitten en allemaal mee te doen met een gesprek: iedereen is goed verstaanbaar en kan het geluid van de speaker ook goed verstaan. Je kunt eventueel ook wat muziek of videogeluid afspelen via de speaker, maar in die gevallen merk je duidelijk dat de basgeluiden ondervertegenwoordigd zijn.

Ga direct naar InfinityLab ClearCall speakerphone op BOL.com.


Recensie over InfinityLab ClearCall speakerphone

Met de InfinityLab ClearCall speakerphone ben je in staat om overal handsfree gesprekken te voeren – ook in groepsverband op kantoor. Daardoor wordt flexwerken nog eenvoudiger en kun je makkelijker vergaderingen of bijeenkomsten organiseren, wanneer je met een paar mensen op eenzelfde locatie aanwezig bent. De speakerphone is fraai uitgevoerd en bestaat voor 90% uit gerecycled kunststof, wat zeker prijzenswaardig is. De dubbelfunctie als powerbank kan praktisch zijn wanneer je ‘on the road’ bent, met 6500 mAh aan extra energie heb je toch wat meer bewegingsruimte. De set wordt geleverd met een praktische draagzak en een ietwat groot polsbandje, zodat je hem makkelijk mee kunt nemen. De geluidskwaliteit is perfect afgestemd voor het voeren van gesprekken, waarbij ook de microfoons goed werk leveren om de ruimte te verkennen. Voor muziek of films is het geluid acceptabel, maar je mist daar de volheid en warmte van het geluid.

Score: 8


Informatie

InfinityLab ClearCall speakerphoneInfinityLab
Prijs: 129 euro.

Op zoek naar coole gadgets?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *