Eenvoudig je eigen boek laten drukken

Heb jij een verhaal dat je altijd al een keer aan anderen hebt willen vertellen? Of zie jij jezelf als de volgende succesauteur? Er wordt gezegd dat er in Nederland meer dan twee miljoen mensen zijn met een idee voor een boek. Er zijn natuurlijk niet genoeg uitgeverijen om al deze mensen een platform te geven. Maar gelukkig zijn er ook uitgeverijen waar je zelf een boek kunt laten drukken. Hier kun je dan een enkel exemplaar laten maken, tientallen exemplaren of gelijk een wat grotere oplage.

Hoe maak je een eigen boek?

Als je denkt aan het laten drukken van een boek, dan denk je misschien aan grote uitgeverijen die bij een drukkerij tienduizenden exemplaren van hun boeken van de persen laten rollen. Toch is dit niet altijd het geval. De afgelopen jaren is het steeds meer in schwung gekomen om mensen de mogelijkheid te geven ook zelf een boek te laten drukken. Er zijn heel wat uitgeverijen in Nederland die je een eigen boek laten drukken in een hele kleine oplage. Dit kan een oplage zijn vanaf een enkel exemplaar tot enkele honderden exemplaren. Dit vaak dan ook nog eens tegen zeer schappelijke tarieven.

Wanneer laat je een eigen boek drukken?

Er zijn meerdere redenen te bedenken om een eigen boek te laten drukken. Misschien ben je al jarenlang een enthousiaste hobbyschrijver en wil je hier eindelijk een keer wat meer mee doen. Wellicht heb je zelfs al een manuscript naar uitgeverijen gestuurd, maar is dit nooit iets geworden. Nu heb je dan de mogelijkheid om van je verhaal toch een boek te maken. Maar zelf een boek drukken is natuurlijk ook een leuk idee voor een jubileum, een jaarverslag, een reisverslag, een scriptie of een kinderboek. De redenen om voor het laten drukken van een eigen boek te kiezen zijn eigenlijk eindeloos.

Hoe gaat dit eigenlijk precies in zijn werk?

Het klinkt misschien ingewikkeld, om een eigen boek te laten drukken, maar dat is het niet. Binnen een paar stappen heb jij een boek dat misschien ooit wel op een van de bekende recensiesites te vinden is. Om te beginnen moet je er natuurlijk voor zorgen dat je boek geschreven is. De tekst ga je dan uploaden naar de website van de betreffende uitgeverij. Je hebt dan een aantal opties voor de lay-out van het boek. Uiteraard is het ook mogelijk om het boek al helemaal opgemaakt te uploaden. Na nog een aantal opties te hebben ingevuld gaat de uitgeverij aan de slag met het drukken van je boek. Veel uitgeverijen bieden de optie aan om een proefexemplaar opgestuurd te krijgen. Je hebt dan de mogelijkheid om het boek te bekijken voordat je alle exemplaren laat drukken. Na jouw akkoord gaat de uitgeverij alle benodigde exemplaren drukken, die je dan na een korte periode thuis afgeleverd krijgt. Zo heb je een eigen boek gemaakt, waar je absoluut trots op mag zijn!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *