Serie review: The Last of Us

De HBO Original-serie The Last Of Us, gebaseerd op de gelijknamige videogame die Naughty Dog exclusief voor de PlayStation-platforms heeft ontwikkeld, heeft de hele wereld in zijn ban gehad. Na 9 afleveringen maken wij de balans op: wat vonden wij van The Last of Us?

the last of us screenshot 1

Waar gaat The Last Of Us over

The Last Of Us speelt zich twintig jaar nadat de moderne beschaving is vernietigd af. De wereld is bezaaid met zombie-achtige monsters, veroorzaakt door een dodelijke schimmel. Wordt je gebeten door een geïnfecteerde, dan heb je hetzelfde lot in handen. In de bizarre en creepy eerste twee afleveringen leer je Joel kennen, een geharde veteraan. Hij wordt ingehuurd om de 14-jarige Ellie uit een quarantainezone te smokkelen. Ellie zou namelijk wel eens de oplossing van de pandemie kunnen zijn. Ze is gebeten, maar niet ziek geworden. Wat is haar geheim? Alleen een medisch expert kan daar antwoord op geven. En daarvoor moeten ze op pad! Wat begint als een kleine klus, wordt al snel een brute, hartverscheurende reis, omdat ze samen de VS moeten doorkruisen en van elkaar afhankelijk zijn om te overleven.

Wie speelt wie in The Last of Us

the last of us poster
 • Joel – Pedro Pascal
 • Ellie – Bella Ramsey
 • Tommy – Gabriel Luna
 • Tess – Anna Torv
 • Sarah – Nico Parker
 • Frank – Murray Bartlett
 • Bill – Nick Offerman
 • Riley – Storm Reid
 • Marlene – Merle Dandridge
 • Perry – Jeffrey Pierce
 • Henry – Lamar Johnson
 • Sam – Keivonn Woodard
 • Marlon – Graham Greene
 • Florence – Elaine Miles
 • Troy Baker – Ashley Johnson

Over de producenten

The Last Of Us is geschreven door tevens uitvoerend producenten Craig Mazin en Neil Druckmann. De serie is een coproductie met Sony Pictures Television en Carolyn Strauss, Evan Wells, Asad Qizilbash, Carter Swan en Rose Lam fungeren als uitvoerend producenten. PlayStation Productions, Word Games, The Mighty Mint en Naughty Dog produceren. 

Bekijk hier de trailer van The Last of Us

Van videogame naar filmdoek

The Last Of Us is niet de eerste game die verfilmd is: door de jaren heen hebben we heel wat films en series gezien… met wisselend succes. Het is wel zeker zo dat deze serie in de top-10 van gameverfilmingen past, met een paar toffe remakes van bekende cutscenes uit de films, zoals je op het internet zeker kunt zien. De sterk gekozen cast, de band die de twee duidelijk hebben, is voelbaar in de serie, wat de kwaliteit van de serie flink verhoogt. Daarbij heeft de serie ook als pluspunt dat het verhaal van de game al sterk en beklemmend was, wat een goede basis is voor deze serie.

Van groep naar groep

De serie laat goed zien hoe verspreid de mensheid op dit moment leeft, geïsoleerd van elkaar en worstelend om te overleven in hun kleine, geïmproviseerde quarantainezones. De reis van Joel en Ellie neemt je daarin mee en legt eigenlijk meer nadruk op de overlevenden dan op de bizar gemuteerde schimmelmensen. Er zijn zelfs een aantal afleveringen die je flink meenemen naar het verleden, zodat je de achtergrond van bepaalde personages (Riley, Bill en Frank – en zelfs Ellie krijgt een flashbackaflevering) volledig kunt omarmen. Dat zijn vaak wat vreemde afleveringen, die je echt uit de reis van ons illustere duo halen, maar bieden wel de nodige diepgang in het verhaal. Goed verwerkt in de serie is de generatiekloof tussen onze helden: Joel kan voluit vertellen over de wereld voor de pandemie, een wereld die Ellie alleen kent uit de boeken. Zij is geboren en opgegroeid in een quarantainegebied en heeft niets van de wereld gezien.Ga direct naar The Last of Us, seizoen 1 op BOL.com.


Recensie over The Last of Us, seizoen 1

HBO’s The Last of Us is een geweldige gameverfilming. Het weet de sfeer en het verhaal van de game zonder meer te pakken en nieuw leven in te blazen. Het is bijzonder om te ontdekken hoeveel diepgang zo’n game eigenlijk heeft, tussen het overleven door. De reis van Joel en Ellie zorgt voor 9 afzonderlijke afleveringen, met de reis als rode draad. Er is meer aandacht voor het achtergrondverhaal dan voor de apocalyps en de monsters. Dat zorgt voor een vooral dreigende sfeer en een minder hoog horrorgehalte dat de games wel hebben. In het tweede seizoen zal daar verandering in komen, is ons toegezegd. En eerlijk gezegd kunnen wij niet wachten!

Score: 9


Informatie

Titel: The Last of Us, seizoen 1
Uitgever: HBO
Tijdsduur: 540 minuten
Genre: horror.
Kijkwijzer: Geschikt voor 16 jaar of ouderGrof taalgebruikBevat scenes met geweldBevat spannende scenes


Films koop je online bij:

BOL.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *