Spelreview: Fun Facts

Fun Facts is een gezellig partyspel waarmee je stiekem elkaar wat beter leert kennen. Niet alleen omdat je veel over jezelf deelt, maar ook omdat je ontdekt hoe anderen over jouw denken! En het draait hierbij allemaal om fun facts, dus het blijft leuk  En heel belangrijk: er is geen goed of fout. Het zijn persoonlijke vragen, die je vanuit je eigen beleving moet invullen. Het gaat er bij het coöperatieve bordspel Fun Facts meer om dat je elkaar leert kennen, en dat je laat zien hoe goed je anderen kent.

Zo speel je Fun Facts

Fun Facts is heel eenvoudig om te spelen – en dat maakt het wel zo leuk. Iedere ronde wordt er een nieuwe vraag gesteld, die ieder vanuit zichzelf moet beantwoorden: zoals “Hoe lang duurt het perfecte dutje?” of “Hoeveel jaar zou jij opgeven om ineens miljonair te worden”? Soms zijn de vragen ook concreter, zoals “Hoe lang duurde je laatste reis”? Alle deelnemers schrijven vervolgens hun antwoord op een gekleurde pijl, die ze daarna omdraaien. Het wordt dan een kwestie van inschatten, omdat je de getallen op de pijlen van hoog naar laag moet leggen… zonder dat je weet wat er op de andere pijlen staat, natuurlijk! Je begint daarbij met de ‘startspeler”, die iedere ronde wisselt. Nadat iedereen de pijlen heeft neergelegd, mag de startspeler zijn of haar pijl nog verplaatsen. Vervolgens worden alle kaarten omgedraaid en haal je de foute cijfers er tussenuit. Dat betekent: die niet in de juiste volgorde liggen… want nogmaals: er zijn geen foute antwoorden. Voor iedere pijl die overblijft krijg je als team een punt! Na acht rondes is het spel afgelopen en schrijf je de totaalscore op het scorebord.
Ga direct naar Fun Facts op BOL.com.


Recensie over Fun Facts

Fun Facts is een grappig spel waarbij alle deelnemers zich van hun beste kant moeten laten zien – en moeten laten zien hoe goed ze elkaar wel niet kennen. Door alle antwoorden cijfers te laten zijn, kun je ze makkelijk op een rijtje zetten. Niet alle vragen zijn meetbaar, er zijn heel wat inzichtvragen in het spel, wat de invulling niet altijd even makkelijk maakt. Het is wel een leuke icebreaker voor avondjes met vrienden of familie – je speelt het spel met minstens 4 personen, wat ook tijdens het spel voor leuke gesprekken kan zorgen. Een tof partyspel dus, zonder het competitieve element.

Score: 8


Informatie

Fun Facts, Asmodee
Genre: partyspel, Tijdsduur: 30 minuten.
Voor 4 tot 8 spelers. Leeftijd: vanaf 8 jaar. Prijs: 27.99 euro.


Speelgoed koop je bij:

BOL.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *