Agenda: Kaboom Animation Festival

Datum: 24-03-2023 tot en met 2-4-2023

Adres: Utrecht en Amsterdam (Route)

Van 24 maart t/m 2 april heeft in Amsterdam, Utrecht én online het Kaboom Animation Festival 2023 plaats. De winnende animaties toeren aansluitend langs een tiental bioscopen door het hele land. Geniet in de bioscoop, thuis, op je werk of waar en wanneer het je uitkomt van het beste dat topanimators uit de hele wereld te bieden hebben met honderden korte en lange films. Hoofdthema is Beyond Perfection.

Meer weten? Kaboom Animation Festival


Kaboom Animation Festival presenteert de nieuwste, meest creatieve, vernieuwende en gedurfde (inter)nationale animatieproducties. Naast de competitie van feature films en shorts bestaat het programma dit jaar onder meer uit Expended Animation, Canada in Focus, games, live performances & concerten, talkshows, specials en een kinderprogramma. Klik hier voor het hele programma.

Utrecht

In Utrecht wordt het festival vrijdag 24 maart geopend met een gratis visueel spektakel, een stadswandeling waarbij, in samenwerking met A Wall Is a Screen, op muren korte animatiefilms worden geprojecteerd. Het startpunt is Bibliotheek Neude.

Amsterdam

In Amsterdam opent Nayola (foto boven) op donderdag 30 maart het tweede deel van het festival. De film is dan tegelijk te zien voor publiek. In zijn magisch-realistische animatie verbeeldt José Miguel Ribeiro de effecten van een oorlog op drie generaties vrouwen. Periscoop Film brengt Nayola, ook geselecteerd voor Movies that Matter, op 13 april uit in de bioscopen.

Beyond Perfection

Met het themaprogramma Beyond Perfection zoomt Kaboom in op de moderne focus op het perfecte lichaam, de veranderlijkheid van wat als perfect gezien wordt en de impact die dit heeft op mensen en in het creatieve proces. Onze fysieke en digitale werkelijkheid versmelten steeds meer met elkaar en animatie speelt hierin een wezenlijke rol.

Kaboom animation festival 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *