Boek recensie: The Time Travelers, Een Levensgevaarlijke Opdracht, Caroline Lawrence

Alex en Dinu zijn echte pubers, maar dan wel met een soort semi-geniale inslag. Ze doen echter alles wat pubers doen: dromen over beroemd-worden en indruk maken op de meisjes. Dat lukt maar matig, tot het moment dat ze een rol hebben gespeeld bij de ontwikkeling van een gigantisch populair computerspel, dan zijn ze ineens helemaal hip.

Tijdreizen

In hun drang naar roem en rijkdom laten ze zichzelf opnieuw terugsturen in de tijd, zodat ze kunnen ontdekken hoe Socrates nu eigenlijk was, wat hij zei, wat hij de hele dag deed. Per ongeluk komt Dinu’s zus Crina ook mee naar het verleden.

Geschiedenisles

Het toffe van The Time Travelers: Een Levensgevaarlijke Opdracht is wel dat je leest hoe het moet zijn geweest om in het Oude Griekenland rond te lopen. Je maakt kennis met de rijke en de arme inwoners, waarbij er een geloofwaardige wereld wordt neergezet. De details zijn indrukwekkend en het klinkt behoorlijk authentiek allemaal. Alles wordt omschreven; de alledaagse bezienswaardigheden, geluiden en geuren, de vreemde gebruiken en het idee dat mensen altijd denken dat ze modern en vooruitstrevend zijn, in welke tijd ze ook leven. Ook de contacten met Socrates en diens leerling Plato komen goed naar voren, wat uiteindelijk het doel is van de tijdreis van onze twee jonge vrienden.Ga direct naar The Time Travelers – Een Levensgevaarlijke Opdracht op BOL.com.


Recensie over The Time Travelers – Een Levensgevaarlijke Opdracht

Alex en Dinu zijn herkenbare helden, met de bekende onzekerheden over meisjes, school en hun eigen vriendschap. De jongens zijn taalkundig heel sterk en hebben in een korte tijd oud-Grieks geleerd, wat hen goed van pas komt in deze missie. Het leuke aan dit boek is dat je wordt meegenomen in de tijd, en dat je een compleet beeld krijgt van de oude Griekenland – ook de minder leuke details. De schrijfstijl vond ik een tikje té energiek en te hyper. Het vliegt allemaal op je af, zonder echte rustpunten.

Score: 7


Informatie

Titel: The Time Travelers – Een Levensgevaarlijke Opdracht
Auteur: Caroline Lawrence
Uitgever: Leopold
Aantal pagina’s: 264
Type boek: Paperback
Leeftijd: vanaf 12 jaar
ISBN: 9789025884130
Prijs: 17.99 euro


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

BOL.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *