Boek recensie: Bad Castro, Kevin Brooks

Nad Castro is een spannend boek, dat je meeneemt naar een wereld vol misdaad en vooral chaos. Die chaos barst ineens los, op een hete zomeravond. Net voordat de herrie losbarst, weten drie politie-agenten een jonge crimineel op te pakken waar ze al maanden naar op zoek zijn. Niemand wist goed hoe hij er uit zag of waar hij zich schuilhield, maar dankzij een anonieme tip weet de jonge Judy Ray precies waar ze moet zijn. En zo pakken ze Bad Castro op.

Op de vlucht

Tijdens de rit naar het politiebureau wordt hun auto echter vol geramd. Castro en Judy zitten op de achterbank en klappen tegen de stoelen aan, maar de twee agenten die voor in de auto zitten worden snel uitgeschakeld. Het is nu aan Judy om Castro naar het bureau te brengen, maar dat is nog lang niet zo eenvoudig dan ze had gedacht. Tot haar grote verrassing blijkt Castro prima mee te werken. Hij lijkt haar zelfs te beschermen… hoe zit dat? Onderweg leert Judy meer over Castro’s achtergrond, over goed en kwaad, misdaad en straf. In een wereld waarin voor haar alles best wel zwart-wit is, ziet Castro het toch net anders. Voor hem is het overleven of het onderspit delven. Zou Judy daar begrip voor kunnen opbrengen? En kan ze afwijken van haar eigen rechtvaardigheidsgevoel?

Lange geschiedenis

Tijdens de vluchtroute raken de twee steeds meer in gesprek. Waar Castro in het begin nog stoicijns zijn mond houdt, laat hij steeds meer los over zijn verleden. Hij weet zelfs dat Judy ooit in zijn eigen buurtje heeft gewoond en waarom ze destijds zijn verhuisd – de wijk en de bendes ontvlucht, maar er was blijkbaar meer aan de hand. Zaken waar Judy nooit iets van geweten heeft! Langzaam maar zeker ontdekt Judy meer over haar geboorteplaats, haar achtergrond, het verhaal van haar moeder en ook meer over zichzelf.Ga direct naar Bad Castro op BOL.com.


Recensie over Bad Castro

Bad Castro is best een pittig en heftig boek. Geweld, chaos en misdaad spelen belangrijke rollen in het boek, maar heel expliciet wordt het gelukkig nooit. De nuchtere houding van Castro ten opzichte van grof geweld is misschien nog het meest schokkerende, maar ook hij blijkt zijn grenzen te hebben en te respecteren. Voor hem is het niets meer dan overleven, dan laten zien wie er de baas is. Tijdens de gesprekken kom je steeds meer over de twee jongelingen te weten en krijg je stiekem voor allebei wel een beetje respect… hoe krom hun wereldbeelden ook in elkaar steken, hoe ver hun werelden ook van elkaar verwijderd zijn.

Score: 8


Informatie

Titel: Bad Castro
Auteur: Kevin Brooks
Uitgever: Uitgeverij De Harmonie
Aantal pagina’s: 156
Type boek: Paperback
Leeftijd: vanaf 16 jaar
ISBN: 9789463361576
Prijs: 19.90 euro


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

BOL.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *